Wat is liefdesverdriet?
In wezen is het een toestand van verwoestend emotioneel verlies. Hoewel voor ons allemaal verschillend, maar meestal gaat het gepaard met de intense gevoelens van verdriet, en het allesverterende, overweldigende gevoel dat we nooit voorbij de pijn kunnen komen . In termen van de hersenen, de gebieden die verantwoordelijk zijn voor het voelen van fysieke pijn "lichten" op, op dezelfde manier alsof je echt pijn hebt. Liefdesverdriet veroorzaakt ook ontwenningsverschijnselen die sterk lijken op die bij [drugs] verslaafden. Het kan aanvoelen als een totale verbranding van het innerlijke lichaam. Het beheersen van die ontwenningsverschijnselen is de echte strijd. De verleiding om nog een klap te krijgen - om een ex te bellen, met hem/haar af te spreken, hem aan jou en wat je had te herinneren - kan onoverkomelijk lijken. Op emotioneel vlak zal een slechte breuk je in de vijf stadia van verdriet storten: ontkenning, woede, onderhandelen, depressie en uiteindelijk acceptatie. In dit proces kan je vaak een terugval ervaren.
Er is weinig erger dan liefdesverdriet. Degenen die het mee maken, weten het. Liefdesverdriet kan heel verlammend werken.
Het kan lijken alsof je niet verder kan. Dat je hart in duizend stukken gebroken is, en dat de rouw om je ex nooit zal overgaan.
Misschien ben je in gedachten constant bij je ex, en kan je niet genieten van het nu. Je voelt je lichamelijk en mentaal slecht in je vel. Kortom, je voelt je verloren. Zonder hulp kan het herstellen van een relatiebreuk heel lang duren, tot meer dan een jaar in sommige gevallen.
Lees in de blog meer over mogelijke kenmerken van liefdesverdriet. Een uitgebreid overzicht van gevolgen die je kan ervaren door een relatiebreuk.
Samenloop van omstandigheden of patroon?
Voelt de fout gelopen relatie aan als een zoveelste herhaling van vergelijkbare elementen?
Als je merkt dat je in steeds dezelfde situaties terechtkomt of je het idee hebt op de foute soort partner te vallen of ‘deze aan te trekken’, dan kan er sprake zijn van een beperkend patroon. Door jezelf hiervan bewust te worden, kan je deze patronen beginnen doorprikken en voor jezelf en je toekomst een nieuw, gewenst pad uit te tekenen, waar je weg blijft ongunstige of destructieve relaties.
Gelukkig is er wel een oplossing!
Een van mijn specialiteiten is het aanpakken van liefdesverdriet. Het verwerken van een relatiebreuk en het opheffen van het gevoel, afhankelijk te zijn van personen waar je niet afhankelijk van wenst te zijn. Dankzij een speciaal ontwikkeld hypnose protocol lukt het je om het verleden en je gevoelens een plekje te geven en met nieuwe energie terug verder te kunnen gaan, zodat je weer kan genieten van jouw leven!
Verwerken van een relatiebreuk: hoe gaan we dit aanpakken?
1. Identificeren: hoe de pijn van het verlies zich bij mij?
2. Introspectie 1: hoe ga ik er momenteel mee om?
3. Introspectie 2: wat wens ik in de plaats? plaatsen van de gebeurtenis en het verlies. Stimuleren van een nieuw, waardevol en warm perspectief alsook aanvoelen.
4. Implementatie op bewust en onderbewust niveau: plaatsing en resetten van emotionele lading.(dmv coaching en hypnose )
5. Evaluatie, bijsturen & finetunen: na het plaatsen van de gebeurtenis, verder in kaart brengen om bepaalde negatieve patronen in de toekomst te vermijden.
Kies voor een sessie bij mij in de praktijk, of ga voor een online sessie. Een andere mogelijkheid is dat je kiest voor een hypnose audio. Deze kan je dan thuis beluisteren zo vaak je wenst. Contacteer me via mail of whatsapp.